Vandretur og fottur i Oslo

Har du en mor eller far som sitter mye alene og venter på besøk? Synes de dagene blir lange og innholdsløse? Eller liker de å gå på tur, men tørr ikke lenger å gå alene?

Vi kan være deres TURVENN.

Priser: 1 time kr.500     Klippekort: 5 timer kr. 2.750     10 timer kr. 4.399

Timene kan benyttes fleksibelt i forhold til varighet på turene. Noen ønsker 1 time pr.uke, andre ønsker noe lengre turer og andre igjen ønsker langtur en gang i blant. Valget er ditt!

Aktiviteter for eldre

Det finnes mange hjelpetilbud for eldre. Det er bra, men det kan også være et onde!

Fordi det betyr at mange eldre blir passivisert og sitter mer rolig enn nødvendig, dvs at de, helt unødvendig, kan bli sløvsinnet og deprimerte.

Naboen min, Halvor 76 år, får både dagligvarer og ferdig middag brakt på døren. Han har vaskehjelp hver uke, og TT-kort han benytter når han skal noen steder. Det er mest til eldresenteret 2 ganger i uken og noen ganger til legen. Hva gjør han ellers? Jo, han sitter i godstolen sin og venter. Venter på at barna skal ringe, venter på at vaskehjelpen skal komme, eller at en taxi skal bringe ham til eldresenteret. Han venter, venter, småsover litt og dagene sklir over i hverandre.

All denne passive ventingen er ikke bra! Sansene og sinnet blir sløvet når de ikke brukes. Balansen svekkes når bena ikke utfordres på ujevnt og variert underlag og dagene blir grå, lange og like. Noen kaller dette for erfaringsløse dager, som gjør det vanskelig å skille dagene fra hverandre. Istedenfor gir de grobunn for både sløvsinn og depresjoner.

I dette er det mange eldre som kjenner seg igjen, men er det sånn du vil at foreldrene dine skal ha det?

Fotofil Eli Berge

Helhetlig medisin, personlig assistanse, eldresentre med ulike aktiviteter har stor betydning, men ofte overses verdien av det å gå ute, av det å kunne lukte våt jord og granbar, kjenne vinden i kinnene, og hvem husker smaken av nyplukket blåbær?

Det å være ute i naturen garanterer variert bevegelse og sansestimuli. Å gå ute i naturen sørger for sanselige opplevelser som gir minner og gleder. En kort trasketur i naturen hver uke skyver tungsinn og stive ben på avstand.

UTogTUR legger opp vandreturer og fotturer etter den enkeltes behov og tar utgangspunkt i der de bor. Dette gjelder foreløpig Oslo, Bærum og Ski, og vi håper å kunne utvide tilbudet til andre byer etter hvert. Har du lyst til å jobbe som turvenn for UTogTUR kan du ta kontakt for en prat.

UTogTUR
Kontakt oss    |    UTogTUR    |    Øvre Smestadvei 51a 0378 Oslo | post@utogtur.no | Telefon: 930 08 516 | Org:916946937 | Tilpasset av Nettsprett    facebook